Medigap osiguranje

Autor: Roger I. Schreck, MD
Urednica sekcije: doc. dr. sc. Tajana Pavić, dr. med.
Prijevod: Jelena Forgač, dr. med.

Trenutačni detalji o financiranju i dostupnosti medicinske skrbi u Sjedinjenim Državama ostaju neriješeni. Čitatelj se poziva na Centers for Medicare & Medicaid Services i The Henry J. Kaiser Family Foundation za najnovije informacije.

(Vidi također Pregled pokrivenosti zdravstvene skrbi za starije osobe.)

Medigap je dopunsko osiguranje dizajnirano za plaćanje medicinske skrbi koju ne pokriva Medicare, uključujući odbitne stavke i doplate koje zahtijeva Medicare i dodatne naknade od strane liječnika koji ne prihvaćaju Medicare kao punu naknadu za uslugu. Da biste dobili policu Medigapa, osobe moraju biti upisane u Medicare dijelove A i B i ne smiju biti upisane u Medicare Dio C (Medicare Advantage). Medigap pravila ne dupliciraju plaćanje za usluge koje pokrivaju Medicare dijelovi A i B. Najbolje vrijeme za kupnju Medigap osiguranja je tijekom razdoblja upisa, koji počinje kada je Medicare Dio B kupljen i završava 6 mjeseci kasnije. U drugim slučajevima, Medigap može biti nedostupan ili skuplji. Mnoga osiguravajuća društva nude Medigap osiguranje.

Postoji 10 vrsta Medigapovih pravila s oznakom A do D, F, G i K-N. Nisu svi planovi dostupni u svakoj državi. Svaka vrsta nudi drugačiji skup pogodnosti. Ali koristi određene vrste su iste bez obzira na to koje osiguravajuće društvo nudi. Općenito, politika tvrtke Medigap ne obuhvaća plaćanje za dugotrajnu osobnu njegu (kod kuće ili u staračkom domu), viziju ili zubnu njegu, slušna pomagala, privatnu skrb ili bilo koje druge lijekove na recept. Međutim, dodatne police osiguranja koje pokrivaju takve usluge mogu se kupiti.

Više informacija

  • Medigap—Programske informacije iz Medicare.gov