Politika privatnosti

  „Pretraživanjem Baze lijekova na platformi HeMED pretražujete baze lijekova preuzete iz javno dostupnih podataka HALMED-a i HZZO-a.
  Hrvatska liječnička komora ne odgovara za točnost, potpunost ispravnost i/ili sadržaj preuzetih podataka navedenih u Bazi lijekova.“

  „Elektronička izdanja stručnih medicinskih knjiga i priručnika objavljenih na ovoj stranici namijenjena su isključivo za potrebe dodatnog stručnog usavršavanja.
  Hrvatska liječnika komora ne odgovora za sadržaj objavljenih elektroničkih izdanja stručnih medicinskih knjiga, a stavovi, zaključci i mišljenja izneseni u istima, pripadaju isključivo autoru (autorima) objavljenih izdanja.“

   

  Zaštita vaših osobnih podataka iznimno nam je bitna. Ozbiljno shvaćamo probleme vezane uz privatnost te smo potpuno posvećeni osiguranju zaštite vaših osobnih podataka. Molimo Vas da pažljivo pročitate sljedeće informacije.

  O P Ć E N I T O

  Ova pravila privatnosti odnose se na  osobne podatke korisnika koje prikuplja i koristi Hrvatska liječnika komora (dalje u tekstu: Komora; Mi), kao Voditelj obrade.

  Naša Pravila privatnosti pružaju Vam informacije o vrsti osobnih podataka koje prikupljamo, načinu njihova korištenja, njihovom dijeljenju  te pravima koja imate kao vlasnik tih podataka. Opisane su i mjere koje poduzimamo kako bi zaštitili sve prikupljene podatke te način na koji nas možete kontaktirati u vezi sa našim Pravilima privatnosti i zaštitom Vaših prava.

  PODACI KOJE PRIKUPLJAMO

  Ova Pravila privatnosti odnose se na sve osobne podatke korisnika i posjetitelja ovog web portala, korisnika mobilne aplikacije za iOS i Android.

  Kada posjetite naš web portal ili koristite mobilnu aplikaciju možemo automatski prikupiti određene podatke, kao što su IP adresa, karakteristike pretraživača, karakteristike uređaja, operativni sustav, jezične postavke, podatke o korištenju našeg web portala i druge statističke podatke o posjeti web portalu.

  U zatvorenom dijelu mrežne stranice www.hemed.hr (odnosno mobilne aplikacije) podaci se prikupljaju temeljem samog pristupa člana na stranicu putem njegovog korisničkog imena i lozinke. Samim pristupom na zatvoreni dio mrežne stranice korisnik prihvaća ova pravila privatnosti.

  Podaci koji se prikupljaju pristupom na zatvoreni dio mrežne stranice:

  • Korisničko ime (e-mail adresa)

  Pružatelji usluga aplikacija trećih strana, alata i dodataka na našem web portalu također mogu koristiti automatizirana sredstva za prikupljanje podataka o vašim interakcijama s tim značajkama. Ove informacije se prikupljaju izravno od strane pružatelja usluga i podliježu pravilima privatnosti ili obavijesti tih usluga. Savjetujemo da se upoznate sa pravilima i uvjetima korištenja istih, kao i njihovih pravila privatnosti.   

  UPOTREBA PODATAKA U MOBILNOJ APLIKACIJI

  Radi pružanja bolje usluge korištenja mobilne aplikacije HLK, određeni osobni podaci koriste se u servisima treće strane (third party services) radi pružanja usluge push obavijesti, praćenja i analize upotrebe mobilne aplikacije radi daljnjeg poboljšanja iste i za navedeno potrebnih radnji. Politike privatnosti servisa koje koristimo u mobilnoj aplikaciji HLK:

  • Google Play Services

  • Microsoft App Center


  KAKO KORISTIMO VAŠE PODATKE

  Vaše osobne podatke koristimo samo u svrhe u koje su i prikupljeni.

  Vaši podaci kao člana koriste nam radi omogućavanja pristupa sadržajima objavljenima na zatvorenom dijelu mrežne stranice / mobilne aplikacije.

  Podaci o IP adresi, karakteristikama pretraživača i uređaja koriste nam u svrhu optimiziranja web stranice i mobilne aplikacije, te detektiranja i otklanjanja pogrešaka.

  S posebno osjetljivim osobnim podacima postupamo s povećanom pažnjom.
   
  OTKRIVANJE PODATAKA TREĆIMA

  Vaše podatke nećemo prenositi trećoj strani, niti ćemo iste prodavati trećima.

  Vaše podatke možemo otkriti trećima samo u slučaju kada ste vi na to pristali  ili u slučaju da je otkrivanje podataka potrebno u svrhu zbog koje su predani, osobni podaci mogu biti otkriveni i u posebnim situacijama u kojima imamo razlog smatrati da je to nužno za identifikaciju, stupanje u kontakt ili sudski postupak protiv bilo koga tko uništava, povrjeđuje ili se namjerno ili nenamjerno  upliće u naša prava ili vlasništvo, korisnike ili bilo koga tko može biti oštećen takvim radnjama. Vaše osobne podatke možemo otkriti i ako u poštenoj namjeri smatramo da zakon traži otkrivanje istih.

  Ukoliko nas Opća uredba o zaštiti podataka ili Zakon obvezuje da pribavimo vašu suglasnost prije provođenja određene obrade, istu ćemo zatražiti prije same obrade i prije dijeljena vaših osobnih podataka.

  Bilo koji prijenos podataka preko interneta uz sebe veže i određenu nesigurnost, pa stoga ne možemo jamčiti potpunu sigurnost prijenosa istih. No, poduzet ćemo sve dostupne mjere kako bi se osigurala maksimalna zaštiti osobnih podataka prilikom prijenosa iz našeg sustava.

  Naši zaposlenici, partneri, sponzori, kao i sve druge fizičke i pravne osoba s kojim Komora ulaz u poslovni i drugi odnos dužni su poštovati povjerljivost bilo kakvih osobnih podataka koje mi čuvamo.

  KOJA SU VAŠA PRAVA

  Ukoliko Komora prikuplja vaše osobne podatke, uz ispunjenje propisanih uvjeta, imate sljedeća prava:

  • Pravo na informaciju o obradi osobnih podataka i pristup podacima koje obrađujemo;
  • Pravo na povlačenje privole za obradu osobnih podataka, ako obradu temeljimo na vašoj privoli;
  • Pravo na ispravak ako se obrađuju osobni podaci koji su nepotpuni ili netočni;
  • Pravo na brisanje;
  • Pravo na ograničenje obrade;
  • Pravo na prijenos podataka;
  • Pravo na obavještavanje o povredi osobnih podataka;
  • Pravo na podnošenje prigovora Komori u vezi obrade osobnih podataka ili pritužbe nadležnom državnom tijelu (Agenciji za zaštitu osobnih podataka).

  Ako biste se nekim od navedenih prava koristili prečesto i s očitom namjerom zlouporabe, možemo naplatiti administrativnu pristojbu ili odbiti obraditi Vaš zahtjev.
             
  KOLIKO DUGO ČUVAMO I KAKO BRINEMO O SIGURNOSTI VAŠIH PODATAKA

  Vaše podatke pohranit ćemo samo onoliko dugo koliko je potrebno za ispunjenje svrhe zbog koje su  prikupljeni i čuvat ćemo ih na siguran način te ćemo poduzeti sve mjere opreza kako bi se spriječili gubitak, zlouporaba ili neovlaštena izmjena podataka.

  Suradnici koji imaju pristup vašim podacima kako bi vam pružali usluge u naše ime imaju ugovornu obvezu čuvati takve podatke povjerljivima te ih ne smiju koristiti u bilo koje druge svrhe.

  OSOBNI PODACI DJECE

  Komora ne želi prikupljati podatke djece mlađe od 16 godina. Izričito preporučuje da roditelji aktivno sudjeluju u nadzoru internetskih aktivnosti svoje djece. Ako smatrate da smo prikupili osobne podatke osobe mlađe od 16 godina, obratite nam se na niži kontakt.

  PODACI O NAŠIM KONTAKTIMA

  Pozdravljamo vaše povratne informacije i pitanja. Ukoliko nas želite kontaktirati, molimo vas da nam pošaljete e mail na hlk@hlk.hr ili nam možete poslati poštu na adresu Hrvatska liječnička komora, Ulica Grge Tuškana 37, Zagreb.

  PROMJENE NAŠIH PRAVILA PRIVATNOSTI

  U slučaju promjena naših Pravila privatnosti obavijestit ćemo Vas o tome na ovom web portalu i ažurirati datum izmjene politike privatnosti dolje kako slijedi.

  Ova Pravila privatnosti su zadnji put ažurirana 15. travnja 2019. godine.